Det skal lønne seg å være medlem

Ofte fokuseres det på Private Barnehagers Landsforbunds viktige rolle som interesseorganisasjon og talerør for de mange private barnehagene i landet vårt. Det er bra.

 

Som styreleder og mangeårig «PBL’er» har jeg med stor interesse sett hvilken påvirkning en stor og vital organisasjon kan ha på den interessepolitiske arenaen – både lokalt og nasjonalt.

 

Med fare for å virke skrytete kan jeg fastslå: Private barnehager – norsk barnehagesektor i det hele tatt – hadde ikke vært der vi er i dag uten PBLs ustanselige engasjement.

 

Men i denne utgaven av barnehage.no har jeg lyst til å peke på en annen viktig dimensjon ved det å være medlemsbarnehage i PBL: Nemlig tilgangen til et bredt utvalg produkter og tjenester som er skreddersydd for oss som eier og driver private barnehager.

 

Gratis rådgiving om alle typer spørsmål knyttet til drift av barnehager er den viktigste og klart mest benyttede fordelen ved å være medlem i PBL.

«Men listen over andre medlemsfordeler og -tjenester er lang og mangfoldig.»

 

Almanakken PBL Barnehageplanlegger, arbeidsverktøyet PBL Avdelingsbok, PBL Sikker lekeplass og strømproduktet PBL Kraft.

 

Innkjøpsavtaler på forbruksmateriell, leker og inventar, samt turklær og tursko. Og PBL Barnehageweb, PBL Bioprodukter og PBL HMS. For å nevne noe.

 

Noen av medlemsfordelene er produkter og tjenester som PBL selv har utviklet for barnehagene. PBL Barnehageweb er et slik produkt. En nettløsning spesiallaget for å dekke behovene til en privat barnehage.

 

PBL, i samarbeid med eksterne leverandører, skapte rammeverket. Med enkle grep kunne medlemsbarnehagene sette opp sin egen nettside. En god nettside er en reklameplakat for barnehagen på Internett, men også en informasjonskanal mot foreldrene i barnehagen.

I 2011 ser de fleste barnehagene verdien av å være synlig på nett. Om lag 600 barnehager bruker PBL Barnehageweb. Markedsføring av barnehagen er blitt særlig viktig etter at mange kommuner har nådd målet om full barnehagedekning.

 

Da PBL lanserte PBL Barnehageweb i februar 2007 var det hundrevis av PBL-barnehagene som ikke var på nett. Slik er det ikke lenger, blant annet takket være PBLs nyskapende produkt.

 

I disse dager vet jeg at det jobbes intensivt med ferdigstilling av en ny og bedre versjon av PBL Barnehageweb. Nytt design, nye funksjoner og bedre bildehåndtering er noe av det kundene av dette produktet kan glede seg til når ny versjon lanseres i 2012.

 

Andre produkter er eksterne produkter der PBL har brukt sin markedsmakt som representant for det som per i dag er 2.300 private medlemsbarnehager. Sammen kan få bedre priser på for eksempel forbruksmateriell hos vår leverandør Norengros enn det hver og en av oss kan få.

 

Noen medlemsbarnehager benytter seg av mange av medlemsfordelene. Andre finner de ikke like interessante. Slik vil det være. Jeg vil uansett anbefale barnehager som ikke helt har oversikten over hva som finnes om å gå inn på www.pbl.no for å se hvilke tilbud som finnes.

 

Jo flere barnehager som benytter seg av avtalene, jo bedre forutsetninger har PBL for å presse betingelsene ytterligere. Og jo mindre ressurser barnehagen bruker på innkjøp av nødvendige produkter og tjenester, jo mer ressurser kan barnehagen bruke på å utvikle tilbudet i barnehagen – til beste for barn, forldre/foresatte, ansatte, eiere og samfunnet for øvrig.

 

Med det ønsker jeg alle barnehage.no-lesere en god førjulstid. Stress ned og nyt dagene!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s