Mange bekker små…

Småbarnsforeldre er stort sett opptatt av miljøet som omgir våres barn.

Dette har vi tatt på alvor i Soria Moria. Tidlig innsats knyttet til miljøet vi lever i og med , handler om miljøbevissthet og barnehagens bidrag for å gi barna kunnskap om bærekraftig utvikling.

Grønt flagg

I Soria Moria barnehagene lærer barna hver dag om ansvaret vi mennesker har for å ta vare på vår felles miljø og vår felles jordklode.

Alle kan gjøre litt, og til sammen utgjør vi en stor forskjell. Barnehagene er miljøfyrtårnsertifisert. Du kan få mer informasjon om miljøfyrtårn her.

Vi mener også bestemt at små og store påvirkes av de omgivelsene vi oppholder oss i og har derfor valgt å vektlegge estetikk både i inne og utemiljøene i barnehagene.

Både dyra og hagen har egne leveregler som vi veileder og støtter barna i å lære og opprettholde. Det er ikke lenger greit å bruke og kaste.

Vi lever i et forbukersamfunn, samtidig gir det også forbrukermakt. Vi vet at stadig flere av dere tar bevisste valg og standpunkt i forhold til måten dere kjøper, bruker og lever på, og velger miljøvennlige alternativer.

grønt flagg 3

Ta barna med på disse refleksjonsrundene, det er i disse små hverdagslige handlingene barn opparbeider holdninger og kunnskap om miljø, og til sammen kan det utgjøre den store forskjellen.

I barnehagen sorterer vi søppel og har et bevisst forhold til gjenvinning og returordninger. Hver barnehage har også sin egen Hundremeterskog i nærmiljøet som vi holder ryddig og fri for søppel.

Vi ønsker at barna skal bli glad i hundremeterskogen sin, kjenne en tilhørighet til skogen og naturen, og slik få et ønske om å ta vare på den.

Grønt flagg 2

I virksomhetsplanen for barnehagene våre står det: « I en barnehage hvor vi har et nært forhold til naturen, er det naturlig at barna også lærer å verne om, og ta vare på den. Prosjektet Grønt Flagg er et virkemiddel for at barna skal kunne være med å lære om, og bidra til, en bærekraftig utvikling».

Prosjektet Grønt Flagg er et samarbeid med Nettverk for miljølære, og administreres av Læringssenteret under Utdanningsdepartementet. Grønt Flagg er en internasjonal ordning som i dag finnes i 58 land, og involverer godt over 12 millioner barn. Du kan lese mer om Grønnt flagg her.
Hvert år evaluerer vi prosjektet, og ny handlingsplan utarbeides for videre arbeid. Her kan du lese om barnehagen på Eydehavn sine erfaringer med Grønt Flagg. Evaluering av Grønt Flagg klikk her.
Andre aktuelle linker for inspirasjon kan også være: svanemerket og naturvernforbundet .

Legg igjen en kommentar

Filed under Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s