Innhold på tur!

Friluftslivets år 2015, ut på tur!

«Friluftslivets år markeres i 2015 for å bidra til varig økt deltakelse i friluftsliv, og gi økt oppmerksomhet om friluftslivet. Dette er tredje gang at friluftslivets år markeres med en rekke aktiviteter i hele landet, hele året igjennom. Klima- og miljødepartementet er hovedansvarlige for friluftslivets år. Miljødirektoratet er prosjektleder, mens Friluftslivets fellesorganisasjon står for daglig ledelse og gjennomføring» mer informasjon om dette her: http://miljodirektoratet.no/no/Tema/Friluftsliv/Friluftslivets-ar-2015/

Tur

I Soria Moria barnehagene har vi hvert år friluftslivets år. I Soria Moria barnehagene er barna fra 3 til 6 år, på tur i nærmiljøet to til fire ganger i uka. Virksomhetsplanen vår (side 27) sier:

«Vi er opptatt av at turene skal ha et innhold, og at turen er det å være underveis. Turene skal gi rom for undring og samtaler om naturens fenomener. De voksne skal møte barnas nysgjerrighet på en slik måte at dette skaper grunnlag for lysten til videre mestring og læring»

Turene er en eventyrlig reise hvor vi går som Askeladden, og utrykket «Jeg fant, jeg fant», får rot i virkeligheten. Vi samler, sorterer og systematiserer det vi finner. Ut fra materialene skapes kunst i natur. Barna oppdager naturlige mønstre i naturen, og skaper selv sine egne. Vi oppdager spor og setter spor. Ute i naturen, ønsker vi også i tråd med Rammeplanen, at barna skal få en begynnende forståelse av betydningen av en bærekraftig utvikling. I dette inngår kjærlighet til naturen, forståelse for samspillet i naturen og mellom mennesket og naturen (Rpl s 38).

Ute på tur stimuleres grov- og finmotorikk, styrke- og kondisjonstrening, kjerne-muskulatur og støtte- muskulatur. Å la barna få mulighet, og legge til rette for at de så tidlig som mulig får bruke seg ute i naturen er et direkte bidrag til god folkehelse slik jeg ser det. I naturen blir sansebaserte opplevelsen satt i sentrum, og barna kan øve seg og gjenta aktiviteter i lek. Positive opplevelser i fellesskap, styrker fellesskapsfølelse og gruppetilhørighet og bidrar til å utvikle sosial kompetanse.

I barnehagen i Arendal, har de evaluert innholdet på turene våre. Ønsker du å lese hele evalueringen se her: http://www.soriamoriabarnehage.no/?page_id=2573

Padde

Legg igjen en kommentar

Filed under Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s