Om meg

Jeg er Linda Dagestad Øygarden og dette er min blogg. Her ønsker jeg å dele tanker. Jeg er opptatt av å utgjøre en forskjell i fohold til barn, oppvekstvilkår, barnehager, arbeidsliv og ledelse. Som stolt trebarnsmor (9, 20 og 25 år) og lykkelig gift med Bjørn Inge lever jeg akkurat det livet jeg ønsker meg.


Til daglig eier og driver jeg Soria Moria Barnehager (6 stk) i Arendal, med 300 barn og vi har ca 100 ansatte. Det er i relasjon med alle foreldrene, barna og de ansatte som er avgjørende for hvordan Soria Moria oppleves. Jeg er stolt av og glad i mine ansatte.

For meg er Soria Moria en eventyrlig mulighet for stadig og vokse, følelsesmessig, sosialt, åndelig, fysisk, intellektuelt og økonomisk. Det er det som driver meg, samtidig som jeg bidrar for andre på en positiv måte. Veien til suksess er alltid under arbeid. Det er en fremtidsrettet kurs ikke et mål i seg selv som skal nås.

Jeg pleier å si at det er tre bøker som har forandret mitt liv til nå. Den første leste jeg som ung mor, bare 17 år gammel. Den heter» Skal vi snakke om det?» Forfatterens filosofi (Thomas Gordon) har hatt og har stor betydning for meg i forholdt il mine tre barn og andre som jeg omgir meg med. Denne boken preger også Soria Morias indre liv, og anerkjennende kommunikasjon er en viktig grunnpilar i Soria Moria.

Det eneste som er sikkert er at alt forandrer seg.

Forandringstakten øker, den som vil være med, må sette opp farten.

Det er dagens budskap. Det kan være nyttig å minne om at våre grunnleggende behov aldri forandrer seg.

Det er behovet for å bli sett og verdsatt.


Det er behovet for å høre til, for nærhet og omsorg, for litt kjærlighet. Det er det bare langsomheten i mellommenneskelige relasjoner, som kan gi.

Skal vi mestre forandringene, må vi derfor gjenerobre langsomheten, ettertanken og felleskapet.

Deri ligger den egentlige fornyelse.

Guttorm Fløystad

Soria Moria har vokst og utvikler seg stadig i takt med at alt annet i verden forandrer seg. Jeg mener da at det viktigste vi sammen kan gi barn er nettopp det Guttorm Fløystad sier så enkelt overfor. Langsom tid, ettertanke og fellesskap. Jeg vil det skal være en tydelig retning og ledelse for hvordan vår holdning til barn skal være i Soria Moria. Om dette skal lykkes er min evne til å knytte til meg ledere som er dyktigere enn meg selv avgjørende. Jeg mener å ha lykkes godt med dette.

Jeg ser også at barnehagene har et stort samfunnsansvar for å danne hele mennesker.  Det blir opp til meg og mine ledere å stille krav til alle som arbeider med barna, vi må alle ha et oppriktig ønske om å stadig bli bedre medmennesker. Vi er ikke barnas voktere, men deres samarbeidspartnere og veiledere. Vi skal gi barna livsglede, røtter og vinger til å mestre morgendagens samfunn.

Fra mai 2009-2013 var jeg styreleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund), hvor 2.300 barnehager med ca 100.000 barn og 26.000 ansatte er medlemmer. PBL skal bidra til å øke kvaliteten og verdiskapningen i medlemsbarnehagene, til beste for barn, foreldre/foresatte, ansatte, eiere og samfunnet for øvrig. PBL ble stiftet i 1993 og eies av medlemmene. Det er en landsomfattende interesseorganisasjon.

PBLs primære oppgaver er interessepolitiskarbeid, samt å hjelpe medlemsbarnehager med alle typer spørsmål knyttet til drift. PBLs fremste mål er ¨arbeide for rammevilkår som skal gi gode og trygge barnehager. Vervet som styreleder i PBL ga meg mulighet til å påvirke politisk på de områder som opptar meg aller mest: Alle barnehagebarn er like mye verdt! I dag er jeg leder av valgkomiteen i PBL.

Siden 1997 har jeg definert meg selv som politisk aktiv, jeg har representert Høyre i Arendal Bystyre i to perioder. (1997-2011) Jeg er politisk aktiv fordi jeg ønsker å bidra og påvirke til en bedre verden for mine egne og andres barn. Troen på enkelt mennesket og at samfunnet bygges nedenfra og opp, er det som jeg identifiserer meg mest med hos Høyre. Menneskets tro på egne krefter vil skape et bedre, varmere og mer bærekraftig samfunn. Vi må alle ta ansvar for egne liv og være besvisste vårt felles ansvar for samfunnet som helhet.

Høsten 2010 startet jeg derfor opp Paradigm Future Academy, Arendal, med utgangspunktet i franchiseavtale med The Paradigm Academy. Jeg har selv utdannet meg ved dette Academyet og og er nå utdannet NLP practitioner, level I coach, NLP Master,level II coach,  NLP Coach og Platinum Professional Coach-level III.  Jeg  er også  Helse og friskliv Coach. Sommeren 2011 gjennomførte jeg  Trainers Treiner og begynnte da selv å utdanne ved The Paradigm Academy, Sørlandet, som jeg starter opp høsten 2011. Dette driver jeg da  med samme utgangspunkt og i samarbeid med Nordic Coach & NLP Academy i Oslo.  Januar 2014 byttet vi  også navn, til Nordic Coach og NLP Academy, Sørlandet.

Jeg er særdeles opptatt av anerkjennende kommunikasjon i samspill med mine medmennesker og mener at nlp har redskaper,teknikker og øvelser som barn, unge og voksne kan dra nytte av hele livet.

Mitt høyeste mål er å kunne bidra til å fremme  fysiske og psykiske god helse hos spesielt barn og unge. Trygge barns fremtid gjennom å forsterke deres egen evne til kommunikasjon, selvhjelp og måloppnåelse.

Visjonen med Paradigm Future Academy er å bevare visdommen, kjærligheten og intuisjonen for våre barn, samtidig som de mestrer sine utfordringer på en slik måte at de kan forbli den sterke, strålende diamanten som de er.

Jeg ser på dette som en av de største verdiskapningene jeg kan bidra med til samfunnet.

Høsten 2010 ble jeg valgt inn som styremedlem i Norsk Forening for Coaching & NLP, i dag er jeg styreleder.

Norsk Forening for Coaching & NLP  jobber for å opprettholde høy etisk og faglig standard blant sine medlemmer og er godkjent av helsedirektoratet som utøverorganisasjon innenfor helsecoaching.

Jeg er Styreleder og eier sammen med min mann, av Interiør Consult. Firmaet tar oppdrag innen interiør og ekstriør.

Jeg er leder av grunderforeningen Kraftpalasset og dette er litt av det jeg fyller dagene mine med.

Som gründer er jeg selvsagt også opptatt av rammevilkår, forskning, inovasjon og forsvarlig økonomisk politikk, i tillegg til administrasjon og ledelse generelt.

Jeg ser frem til dialogen som foregår på sosiale medier og ønsker å lytte, delta og bidra med hele meg.

Håper du gir meg tilbakemeldinger, tid og rom for at jeg kan bidra på den måten du ønsker.

…..og du – jeg er fremdeles en fersking på sosiale medier:) Men, jeg vet at: «det er bare å gjøre det».

Ønsker du å følge meg på Facebook? Trykk her.

Ønsker du å være fan av Soria Moria På Facebook? Trykk her.

Ønsker du å følge meg på Twitter? Trykk her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s